Benieuwd wat de Ronde Tafel Rally nou eigenlijk is? Tim Diepemaat, een van deelnemers van de Rally van 2017, blikt terug op de Ronde Tafel Rally van vorig jaar.

RT127, Ronde Tafel rally
Zondag 11 juni 2017

Het is zondag ochtend rond een uur of 9 dat mijn vader zijn MG TF start, met een knal van de uitlaat zijn we meteen goed wakker. Het belooft een warme zonnige dag te worden dus we laten de soft kap van de cabrio naar beneden.DSC_0908

We worden rond om 9:30 uur verwacht bij de schuttersvereniging. Daar aangekomen is er een mooi stukje groen vrij gemaakt voor alle mooie auto’s die vandaag mee rijden, zowel oldtimers als nieuwe mooie auto’s zijn van de partij. In de kantine aangekomen staat er koffie en thee met krentenwegge klaar.

We melden ons bij de organisatie om het routeboek en de goodiebag in ontvangst te nemen. Vanaf 10 uur gaan we van start en neem ik als navigator plaats naast mijn vader, de route wordt middels een bolletje/ pijltje beschreven. We hebben ook een app gedownload die de exacte afstand bij houd tussen de verschillende bolletjes en pijltjes.

Door de mooie natuur van Haaksbergen rijden we via Enschede richting Duitsland. Onderweg moeten alle deelnemers stoppen en dient er een persoon per equipe te raden doormiddel van te voelen wat voor auto onderdelen er in de doos zitten, daar krijgt iedereen 2 minuten de tijd voor.

IMG_2209Daarna vervolgen we de rit richting Bad Bentheim waar er een uitgebreide Lunch klaar staat in het restaurant naast het bekende kasteel. Na een uurtje rust, bijpraten over wat er onderweg allemaal gebeurt is en het beantwoorden van vragen die in het route boek staan, vertrekken de eerste equipes alweer. Wij willen wegrijden maar worden vriendelijk verzocht langs de organisatie op de parkeerplaats te rijden voor een proef. Er ligt een groot doek met meerdere cirkels op de grond van groot naar klein en de chauffeur dient met zijn voorband op of zo dicht mogelijk bij de kleine cirkel tot stilstand te komen om zoveel mogelijk punten te scoren.

We vervolgen onze rit door de mooie natuur van Duitsland waar ons onderweg wederom een proef te wachten staat. We moeten zo dicht mogelijk in de buurt van 1,5 minuut van een vooraf bepaald startpunt tot eindpunt worden geklokt. We rijden door en maken op een mooie locatie tussen de weilanden een selfie, deze dienen we onderweg door te appen naar de organisatie, de leukste selfie/ grappiste selfie krijgt extra punten.

IMG_2208 Aangekomen bij de eindlocatie in het park bij de Blanckenborgh staat ons een overheerlijke BBQ met de nodige drankjes te wachten. Na de BBQ zijn alle punten van de equipes bij elkaar opgeteld, helaas hebben we niet gewonnen maar mee doen is belangrijker dan winnen ?. We nemen nog een paar drankjes en kijken terug op een leuke, gezellige dag.

De opbrengst van deze dag steken de tafelaars niet in eigen zak maar wordt elk jaar aan een goed lokaal doel gedoneerd, dit jaar is dat de kinderboerderij.

Tim Diepemaat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *