Service actie

Vlonderpad Haaksbergen

vlonderpad_haaksbergerveen2020
© Reinier van Willigen

In het Haaksbergseveen ligt een vlonderpad. Dit prachtige vlonderpad gaat midden door misschien wel één van de mooiste stukjes natuur dat Haaksbergen Rijk is. Wandelaars kunnen hier genieten van een uniek stukje natuurlijk.
Helaas is het vlonderpad er zeer slecht aan toe. Zo slecht dat het aan vervanging toe is. Na een oproep in de krant van Boswachter Jeroen voor een vorm van crowdfunding of sponsoring zijn we direct in actie gekomen.

Bijdrage fondsen/partijen
Dit heeft geleid in een unieke samenwerking tussen Staatsbosbeheer en de Ronde Tafel Haakbergen. Samen zijn we opzoek gegaan naar sponsoren en mogelijk fondsen. We zitten in de afrondende fase en hebben inmiddels al een aantal toezeggingen.

Op dit moment maken de volgende partijen realisatie van het vlonderpad mogelijk.
• Staatsbosbeheer
• Leppink Postuma Fonds
• Ronde tafel 127 Haaksbergen

Naast deze fondsen is er nog een partij die welwillend tegenover een bijdrage staat. We verwachten hier begin december uitsluitsel over.
Naast een financiële bijdragen zal de Ronde tafel ook zorgen voor demontage/sloop van het oude vlonderpad. We zullen letterlijk en figuurlijk de handen uit de mouwen steken.

40 kuub Douglas hout
De sloop van het pad zal leiden tot circa 40 kuub Douglas (rest)hout. Bestaande uit planken en liggers. Mocht er nog een partij zijn geïnteresseerd of willen bijdragen om het hout af te voeren, meld je!

Het hout kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt.  We verwachten in december / januari te starten met de sloopwerkzaamheden.

Bekijk de rapportage over het vlonderpad in de video hieronder vanaf 03:40

RTV Oost rapportage

Contact

Voor vragen omtrent het vlonderpad kunt u contact met ons opnemen via onderstaand formulier.